Jouw ideale kachel, stap ...

Jouw ideale kachel, stap 2: warmte versus sfeer

17 januari 2020

& Techniek

Rond het vuurtje van de kachel is het al snel gezellig. En heerlijk warm bovendien. Toch is het handig te weten of je jouw ideale kachel straks gaat stoken voor de warmte of juist voor de sfeer. Waar ligt voor jou de nadruk?


Bart Leenders

Bart Leenders

Fabrikant

Alleen gezellig
Want stel nu dat jouw ideale kachel alleen maar gezellig hoeft te zijn. Zo’n kachel mag het vooral niet te warm maken en moet ook gestookt kunnen worden als het buiten niet ijskoud is. Gewoon in het voorjaar, in het weekend, omdat er bezoek is. De kachel moet daarop gebouwd zijn anders wordt het veel te heet binnen en daar is weinig gezelligs aan. Bovendien is de kans groot dat je het vuur ook wilt zien, waardoor je nóg meer directe warmte krijgt. Ook al stook je niet voor de warmte, het vuur kan niet anders dan warmte afgeven. Dus voor een gezellige kachel moeten praktische vragen beantwoord worden. Behalve dan dat je de kachel ook mooi moet vinden.

Alleen warmte
Zoek je juist een kachel voor de warmte, dan zijn ineens andere vragen van toepassing. Belangrijk is te weten welke ruimte je warm wilt hebben. Alleen de woonkamer of misschien wel de hele benedenverdieping. En wil je graag dat de kachel het tot aan de volgende morgen warm maakt. Wel handig voor het spitsuurtje in de ochtend. Het kan zomaar zijn dat de meest praktische kachel niet eens de mooiste is.

De ideale combi
Gelukkig kan een combinatie van warmte en sfeer heel goed met een kachel. Een houtvuurtje brengt heerlijk gezellige warmte, nauwelijks vergelijkbaar. Zou natuurlijk ideaal zijn als de meest praktische kachel, voor jou ook de mooiste is. Jouw kachelspecialist helpt je verder.

Deel dit item

Op de hoogte blijven

Door u in te schrijven voor de nieuwsbrief, geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens en het ontvangen van onze maandelijkse nieuwsbrief. Check ook onze Privacy voorwaarden