Niet afhankelijk willen z...

Niet afhankelijk willen zijn van energiereuzen

22 september 2019

& Cultuur

Steeds meer mensen willen niet (meer) helemaal afhankelijk zijn van de grote energiereuzen voor de levering van gas en stroom.


Veel huishoudens zouden meer zelfvoorzienend willen zijn met betrekking tot de energievoorziening, vooral met betrekking tot de warmtevoorziening, die een groot deel van het energieverbruik voor zijn rekening neemt. In een onderzoek in Duitsland gaven veel mensen aan dat ze behoefte hebben aan “meer duurzaamheid”, “onafhankelijkheid” en “efficiëntie”. Ze willen zo energie-efficiënt mogelijk zijn, om zelf te bepalen uit welke bronnen het komt en om een ​​veilige energievoorziening te hebben, ook in noodsituaties.

Grote vrijheid: hitte met hout in de trend
Een onafhankelijke, zelfvoorzienende warmtevoorziening met een moderne houthaard is zeer geschikt als piekverwarming, net in die perioden dat je de centrale verwarming niet nodig hebt. Als het in de lente te koud wordt in de woonkamer, op koelere zomer- en herfstavonden, is de houthaard ideaal. De hernieuwbare, CO2-neutrale energiebron hout brengt duurzame, natuurlijke warmte het huis binnen, vermindert het beruik van olie- en gasverwarmingssystemen en bespaart zo fossiele brandstoffen. Verwarmen met hout verhoogt de individuele bewegingsvrijheid en het gebruik van biomassa speelt een rol in de energietransitie. Vooral omdat houthaarden op intelligente wijze kunnen worden gecombineerd met andere (conventionele en duurzame) energiesystemen. Dus je houdt alle mogelijkheden open voor de toekomst.

Goedkoop en altijd beschikbaar
Energiemarkten zijn tegenwoordig mondiaal en hebben te maken met knelpunten in de aanvoer en steeds wisselende prijzen voor fossiele brandstoffen. Door een moderne houthaard of -kachel aan te schaffen bent u onafhankelijk van olie, gas en stadsverwarming. Hout is relatief goedkoop en altijd beschikbaar als huisbrandstof, heeft in Nederland korte transportafstanden en groeit in voldoende hoeveelheden. De innovatieve verbrandingstechnologie van vandaag zet de zonne-energie in het hout met hoog rendement om in comfortabele warmte.

“Innovatieve verbrandingstechnologie zet de zonne-energie in het hout om in comfortabele warmte”

Deel dit item

Op de hoogte blijven

Door u in te schrijven voor de nieuwsbrief, geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens en het ontvangen van onze maandelijkse nieuwsbrief. Check ook onze Privacy voorwaarden